Lakás eladása bármilyen ingatlanhelyzetben

Lakás eladása bármilyen ingatlanhelyzetben

Van néhány dolog, amit szem előtt kell tartani az otthon eladásakor. Bár csábító lehet, hogy csak siettesse a folyamatot, hogy véget érhessen, szánjon időt és győződjön meg arról, hogy minden alap le van fedve a zökkenőmentes értékesítés érdekében.

Béreljen ingatlanügyvédet, még akkor is, ha önállóan értékesíti otthonát. Ha felvesz egy jogi szakembert, hogy vizsgálja felül a szerződéseit, a jövőben sok potenciálisan költséges problémát kímélhet meg magától. Az ügyvéd észleli a dokumentumok hibáit, lehetővé téve azok kijavítását, mielőtt túl késő lenne.

A ház színpadra állítása az egyik leghatékonyabb eszköz lehet a nehéz piacon történő értékesítéshez. Tartsa a házát a lehető legsemlegesebbé, távolítsa el a személyes képeket, és elefántcsont, világosbarna vagy törtfehérre fesse a falakat. Ez lehetővé teszi, hogy a potenciális vásárló a lakástulajdonosként képzelje el magát, és ne önt.

Akár eladni kívánja lakását, akár egyszerűen refinanszírozza azt, értékének felmérését a folyamat nagyon korai szakaszában kell elvégezni. Az otthonának értékelése meghatározza, hogy a potenciális vásárlók, ingatlanügynökök és hitelügyintézők hogyan kezelik azt. Ha saját maga tippel otthonának értékére, mielőtt egy szakember értékeli.

Amikor bemutatja otthonát a potenciális vásárlóknak, feltétlenül távolítsa el a rendetlenséget, mielőtt meghívja őket az új otthonukba. Csomagolja el azokat az apróságokat, amelyekről úgy érzi, hogy barátságos helyet biztosít számukra. Szeretné, hogy otthona nyitott legyen, és sok hely álljon rendelkezésére, hogy beköltöztesse a holmiját.

Annak érdekében, hogy a legtöbb pénzt szerezze meg, amikor ingatlant értékesít, azonnal meg kell áraznia. Egy ingatlan akkor kapja meg a legtöbb figyelmet más ügynököktől és potenciális vevőktől, amikor először kerül a piacra. Ha úgy érzik, hogy túl magas az ára, akkor egyszerűen figyelmen kívül hagyják, és továbblépnek.

Fontos tipp, amelyet az ingatlannal kapcsolatban emlékezni kell, az a tény, hogy a piaci visszaesések nemcsak történelmileg hosszabb ideig tartanak, hanem hosszabb időnek is érzik magukat, mint a helyreállítási időszak. Ezt fontos tudni, mert nem akarja, hogy váratlanul elkapják, amikor a piac megváltozott, és nem áll készen az eladásra.

A kedvezményeknek az ajánlatba való felvétele segíthet abban, hogy az otthon gyorsabban értékesítsen. Az ajánlat tartalmazza a redőnyöket, vagy egy új mosógépet és szárítógépet. Mutasson hajlandóságot bizonyos zárási költségek megfizetésére vagy otthoni garancia megadására. Az ilyen juttatások vonzóak lehetnek a vevők számára, és kiemelkednek a versenytársakkal szemben.

Az otthoni bemutató alatt hagyja nyitva a függönyöket. Ha kinyitja a függönyt, otthona világosabb és vidámabb lesz. Feltétlenül húzza el az összes függönyt, és emelje fel a redőnyöket. Ha az időjárás kedvező, nyissa ki az ablakokat és engedje be a friss levegőt.

Amikor javítja otthonát viszonteladásra, ne felejtse el félretenni a személyes színbeállításokat. A statisztikák azt mutatják, hogy az otthoni vásárlók előnyben részesítik azokat a házakat, amelyekben elképzelhetik magukat. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók pozitívabban reagálnak a tiszta vagy akár üres házakra, amelyek szobái és padlói semleges színekben készülnek.

Amikor ingatlanirodát keres otthonának eladásához, győződjön meg róla, hogy feltette a megfelelő kérdéseket, mielőtt döntést hoz. Ismerje meg az ügynökség offline és online marketing módszereit. Kérdezze meg, hogy milyen webhelyeket vagy kiadványokat használnak otthona felsorolásához. Győződjön meg arról, hogy tisztában van a díjakkal és jutalékokkal. Érdeklődjön a lakások értékesítésében szerzett tapasztalataikról és az elmúlt év eredményeiről. Kaparja le a listáról bármely ügynökséget, amely nem szívesen válaszol kérdéseire.

Amikor házát eladásra készíti elő, tegye azt a lehető legáltalánosabbnak. Ez azt jelenti, hogy távolítsa el a családi fényképeket és minden szokatlan, személyes tárgyat a kijelzőről. A cél az, hogy színpadra állítsa a házat, hogy a potenciális vásárló úgy érezhesse, oda tartozik. Személyes tárgyai elvonhatják a vevő figyelmét ettől az érzéstől.

Eladás előtt győződjön meg arról, hogy otthona tiszta. Amikor egy potenciális vevő belép az otthonába, és piszkos vagy rendetlen, automatikusan feltételezheti, hogy rejtett problémák vannak az otthonban a tisztaság hiánya miatt. Ez magában foglalja a fürdőszoba és a konyha takarítását, a vevő két fontos helyiségét.

Tartsa naprakészen otthona külsejét, amikor eladja otthonát. Ha otthonának szüksége van rá, fesse le a külsőt. Ezenkívül győződjön meg arról, hogy a tájkép vonzó. Az otthona külsejét látja először a potenciális vásárló, és ez vagy jó vagy rossz első benyomást kelt benne.

Ami az eladást vagy a lakásvásárlást illeti, egyetlen kérdés sem butaság, ha ingatlanügynököt kérdezünk. Ha nem tesz fel kérdéseket, elveszítheti álmai otthonát, vagy olyan körülmények között értékesítheti otthonát, amelyekkel nem ért egyet. Ne feledje, egy ingatlanügynököt azért fizetnek, hogy kedvére tegyen!

Amikor eladja házát, kérjen visszajelzést a nyitott ház után. Kérje meg az embereket, hogy írják le benyomásaikat, vagy szánjanak időt kérdések feltételére. Ne vegye személyesen a negatív megjegyzéseket, használja fel őket.