Háza otthonteremtése: Útmutató a lakásfelújításhoz

Háza otthonteremtése: Útmutató a lakásfelújításhoz

Ha jól csinálják, egy átalakítási projekt óriási értéket adhat otthonának. E projektek megvalósítása időt, türelmet és pénzt igényel. Ebben a cikkben megosztjuk Önnel a legjobb idő- és pénzmegtakarítási tippeket a következő lakásfelújítási projekt befejezéséhez.

Mielőtt személyre szabná otthonát, győződjön meg arról, hogy tisztában van a stílusával. Az Ön személyes dekorációs stílusa komoly szerepet fog játszani a döntésekben, amelyekkel szembe kell néznie. Könnyen láthatja a szükséges változtatást a folyamat közepén, mielőtt a projekt túlságosan folyamatban van. Ezután pénzpazarlás helyett változtatásokat hajthat végre.

Ha szeretné növelni otthona értékét, a fürdőszoba átalakítása nagyszerű lépés lehet. A fürdőszoba egyszerű átalakítása magában foglalhatja a festést, a berendezési tárgyak cseréjét és az új csempe beszerelését. A bonyolultabb erőfeszítések közé tartozhat a fürdőkádak, WC-k és mosdók cseréje. Bármelyik útvonalat is választja, a fürdőszobája frissítésekor biztosan megnövekszik az otthoni érték.

Ha lakásfelújításról van szó, ne feledje, hogy soha ne fizessen előlegként a projekt költségének 35%-ánál többet. Ez annak biztosítására szolgál, hogy ne veszítse el pénzét, ha a vállalkozó visszakozik. Készpénz helyett mindig valamilyen nyomon követhető fizetési móddal fizessen, például csekkel. Végül csak akkor fizessen a teljes munkáért, amikor a munka ténylegesen befejeződött.

Olcsóbb saját kezűleg megcsinálni vagy másnak fizetni? Ha úgy dönt, hogy teljesen felújítja a fürdőszobát, de semmit sem tud a vízvezeték szerelésről, hasznos lehet, ha fizet egy vízvezeték szerelőnek, hogy bemenjen. Ezenkívül megtekintheti az önsegítő könyveket a helyi épületben. Ne féljen megkérdezni. Egy egyszerű projekt nem kerülhet többe a tapasztalatlanság miatt.

Ha a radiátor lehűlt, lehet, hogy légteleníteni kell. Egyszerűen kapcsolja ki a kazánt, és keresse meg a légtelenítő gombot. Fordítsa el a kulcsot az óramutató járásával ellentétes irányba, és a levegő elkezd kiszökni, és sziszegő hangot hallat. Amikor a hang elhallgat, és egy kis víz szivárog, forgassa el a légtelenítő gombot az óramutató járásával megegyező irányba a bezáráshoz.

Az egyik lakásfelújítási projekt, amely jelentős hasznot hoz a háztulajdonos számára, a ház modern elektronikával való felszerelése. Több tápcsatlakozó, telefoncsatlakozó és még Ethernet-port hozzáadásával a régebbi otthonok jobban kompatibilisek lesznek a modern lakástulajdonosok által használt elektronikus eszközökkel. Ez a korszerűsítés csekély, de jelentős hatással lesz a potenciális vásárlók házról alkotott véleményére.

A tereprendezés könnyen hozzáadhat értéket otthonához azáltal, hogy vonzerejét vonzza. A cserjék és sövények általában megfizethetőek és könnyen karbantarthatók. A fák viszont sok okból nem ajánlottak. Mindenekelőtt az éretlen fák nem sokat javítanak az udvar vonzerejében, míg a kifejlett fák gyakran nagyon drágák.

Ha a nappalija sötét, annak ellenére, hogy sok ablaka van, van mód arra, hogy biztosítsa a fény átjutását. A tetőablakok felszerelése nagyszerű módja az energiaszámlák megtakarításának, mivel csökkenti a lámpák használatát, és biztosítja a természetes megvilágítást. Ha úgy dönt, hogy nappaliját meleg és hívogató színekre, például narancsra, sárgára vagy világosbarnára festi, meleg és fény érzetét keltheti. Mindenképpen világos fa színű bútorokkal díszítse a sötét és nehéz tölgyek helyett.

Egy átalakítási projekt óriási értéket adhat az első számú befektetéséhez – otthonához. A projektet azonban jól kell csinálni, különben egyáltalán nem érdemes csinálni. Ebben a cikkben megvitattunk néhány legjobb időt és pénzt takarító tippet a következő lakásfelújítási projekt befejezéséhez. Kövesse ezeket a tippeket, és biztosan megtakaríthat a következő átalakítási projektje során.