Ötletek a formába hozáshoz és a formában tartáshoz

Ötletek a formába hozáshoz és a formában tartáshoz

Ha keményebben dolgozik, és kevesebbet ér el személyes fitnesz rutinjában, itt az ideje, hogy vessen egy pillantást néhány hasznos tanácsra, hogyan dolgozhat okosabban, nem pedig keményebben. Mindenki tanulhat valami újat, ami kevesebb erőfeszítéssel jobb eredményeket hozhat, és kezdheti is az alábbi nagyszerű tippek elolvasásával.

Edzés közben ne pazarolja az idejét túl sok összeroppanással. Ha azon kapja magát, hogy 3-nál több 15 ütésből álló sorozatot végez egy edzés során, akkor az idejét pazarolja. Tanulmányok kimutatták, hogy ennél többet tenni teljesen haszontalan. Egyszerűen értékes energiát pazarol el, amelyet teste egy másik részének edzésére fordíthat.

A fitneszrutin maximalizálásának egyik módja a számítás sorrendjének megváltoztatása. Ez pozitív gondolkodást eredményez, és arra készteti, hogy jobbá váljon. Szinte „lefelé” hatás lesz az agya számára. Önmagunk erőltetése a pozitív gondolkodásról és az agy becsapásáról szól, hogy az Ön érdekében dolgozzon.

Ügyeljen arra, hogy minden nap legalább hatvannégy uncia vizet igyon meg, hogy biztosítsa teste megfelelő hidratáltságát. Ezenkívül további tizenhat uncia vizet kell inni minden mérsékelt vagy nagy intenzitású edzés órájában. Nem akarja kockáztatni, hogy szervezete kiszáradjon.

Hogy segítsen megtartani fitneszcéljait, keressen magának egy edzőtársat. Ez a személy segít abban, hogy felelősséget vállaljon az edzéseken való megjelenésért. Ha van egy haverja, az is megőrizheti a motivációt azokon a napokon, amikor inkább nem edz. Ha edzés közben nevet és beszél, akkor tovább edzhet, ami több kalóriát éget el, mintha csak egyedül dolgozna.

Nyújtsa ki azokat a combhajlítókat. A comb hátulsó izmai, amelyeket általában combizmoknak neveznek, a test leginkább figyelmen kívül hagyott izmai közé tartoznak. A feszes combizom hátproblémákat, rossz mozgást és nagyobb sérülések esélyét okozhatja. Nyújtsa ki őket, és élvezze a teljesebb mozgástartományt a csípőjén és a hát alsó részén egyaránt.

Az egyik általános fitnesztipp, amely segít megőrizni az energiaszintjét magasan és egyensúlyban, az, hogy egy intenzív edzés után néhány napig "letöltődjön" (pihenjen, és ne gyakoroljon olyan keményen). Ez időt ad szervezetének, hogy felépüljön, és felkészüljön a következő edzésigényekre, amelyeket meg kell tennie.

Ha szeret televíziót nézni, próbáljon meg egy kis edzést hozzáadni a tévénézéshez. Ha edzés közben tévét néz, akkor elfelejtheti, hogy edz, ami meghosszabbítja az edzést. Próbálja meg a tévéműsorokat időzítőként használni. Ha tudja, hogy egy előadás fél óráig tart, mondja meg magának, hogy két előadáson keresztül fog edzeni.

Hajlítsa meg a karját, amikor karhajlítást végez a maximális előnyök érdekében. Kezdje egy szokásos karhajlítással, de ügyeljen arra, hogy a karja teljesen egyenes legyen. Ehhez hajtsa be a tricepszét az ismétlések végén. Ez segít kidolgozni a kar izmait azáltal, hogy a teljes mozgástartományt használja.

Egy idő után cserélje le edzőcipőjét, hogy elkerülje a súlyos térdsérüléseket. Általában azt javasolják, hogy határozzon meg egy lejárati dátumot az edzőcipőn. Ennek kiszámításához vegye figyelembe, hogy a cipők általában körülbelül 500 mérföldig tartanak. Vegyük az 500-as számot, és osszuk el a heti futásteljesítményével, hogy megtudjuk, mennyi ideig bírja a cipője.

A fenti cikkből még egy apró tipp is segíthet abban, hogy okosabb megközelítést alkalmazzon a legjobb edzettségi szint elérésében. Segíthet maximalizálni a rutint, és a legjobb formába hozni, nem keményebben, hanem okosabban. Hatalmas változást hozhat, amit lát és érez.