Megéri-e 2022-ben PC-t vásárolni?

Megéri-e 2022-ben PC-t vásárolni?

Sokan gondolják úgy, hogy az asztali számítógépek ideje lejárt. Helyüket átvették a mobilisabb notebookok, valamint az olyan okoseszközök, melyek akár a zsebünkben is elférnek. Sokan azonban továbbra is ragaszkodnak a PC-khez, ami nem véletlen, hiszen bizonyos feladatokra sokkal alkalmasabb lehet egy asztali számítógép, mint egy hordozható eszköz.

Most megmutatjuk neked azt, mikor lehet érdemes beruháznod egy jó PC-re, és azt is mivel lehet többre képes egy prémium kategóriás asztali számítógép, mint egy egyszerű laptop.

Miért jó döntés egy asztali számítógép?

A PC-k legnagyobb előnye testreszabhatóságukban rejlik. Saját asztali gépedet akár elemenként is felépítheted, szükség esetén pedig az elavult hardvereket könnyen cserélheted. Ezáltal a gépedet mindig saját igényeidnek, elvárásaidnak megfelelően szabhatod személyre.

Éppen ezért, ha munkáról van szó, sokan döntenek a PC-k, vagy a kifejezetten erőforrásigényes munkára tervezett munkaállomások mellett. Ezek a gépek ugyanis bármikor bővíthetőek extra háttértárral, memóriával, vagy épp videókártyával is.

Egy jól konfigurált PC-t így akár grafikai munkára, videókkal történő munkára vagy épp mérnöki feladatok elvégzésére alkalmas szoftverek futtatására is használhatsz. De ha szeretnéd, akkor a legújabb játékok is sokkal hatékonyabban, nagyobb képernyőn, jobb beállítások mellett futtathatók egy prémium kategóriás PC-n, mint egy hasonló árú notebookon.

Mennyire megbízható egy asztali számítógép?

Az asztali számítógépeket a legtöbben azért választják, mert legalább 5-10 évig megbízható alternatívát jelentenek, akár munkára, akár általános felhasználásra keresünk megfelelő eszközt. Mindezek mellett egy PC jóval egyszerűbben szervizelhető vagy felújítható, mint egy notebook.

Egy PC-ben több merevlemez vagy SSD meghajtó is elfér, a méreteknek köszönhetően pedig asztali gépünk fejlettebb hűtőrendszert is kaphat. Ennek köszönhetően akár nagyobb teljesítményű processzort vagy videókártyát is használhatunk hozzá, ami tökéletesen ideálissá teszi arra, hogy jó munkaeszköz váljon belőle.

Összességében tehát elmondható, hogy a PC-k megbízhatóak és annak ellenére is érdemes lehet beruházni egy igényeidnek megfelelő modellre, hogy napjainkban az egyszerűbb, hordozható eszközök kelendőbbnek számítanak. Ha pedig a mobilitás is fontos számodra, akkor különböző méretű asztali számítógépek közül is válogathatsz.

Milyen hátrányai lehetnek egy PC-nek?

Habár egy prémium kategóriás PC kiváló döntés lehet szinte bárki számára, akadnak olyanok is, akiknek nem biztos, hogy megfelelő. Az asztali számítógépek legnagyobb hátrányát ugyanis a helyhez kötöttség jelenti.

Míg laptopunkat bárhová magunkkal vihetjük, addig egy PC-n kizárólag otthon, az asztalnál ülve dolgozhatunk, a mai, rohanó világban pedig sokaknak szüksége van a mobilitásra.

Többek számára az ár is meghatározó lehet egy döntés során, hiszen asztali számítógépek ára éppen a megbízhatóság és az átalakíthatóság, bővíthetőség miatt némileg magasabb, mint a laptopoké.

Ezért jó döntés a felújított PC

Abban az esetben azonban, ha a kiválasztott PC-t használt, felújított állapotban vásárolod meg, rengeteget spórolhatsz, hiszen az eredeti ár töredékért juthatsz hozzá egy olyan géphez, mely legalább annyira jól teljesít, mintha most érkezett volna a gyártósorról.

Az üzletünkben kapható használt, ámde prémium kategóriás PC-k ugyanis minden esetben átesnek egy teljeskörű ellenőrzésen és felújításon azelőtt, hogy a webshopba felkerülnének, így az árukat leszámítva szinte semmiben sem különböznek azoktól a gépektől, melyekhez máshol csak jóval drágábban tudnál hozzájutni.

Tehát ha szeretnél, hogy egy bivalyerős gépen dolgozni vagy játszani, nézz szét webáruházunkban, ahol a legnagyobb gyártók csúcsteljesítményű asztali gépei és munkaállomásai közül válogathatsz!